wingrotate.gif (10778 bytes) Electronica op en aan de Motor.....

Terug naar hoofdpagina

redline.gif (4465 bytes)

Intercom van helm tot helm met bediening in kuip en topkoffer I  (GL1100) Intercom van helm tot helm met bediening in kuip en topkoffer II  (GL1100)
Intercom's in helmen en op de motor is een verhaal apart. De modellen en vele uitvoeringen maken het soms tot een moeilijke keuze. Met draad of radiografisch, accu of batterijen, losse of vaste inbouwset in de helm..?? Het is moeilijk. Ook wij hebben lang gezocht naar een systeem wat goed werkte en ook met zo'n 100 km per uur nog bruikbaar was...!! Ik heb gekozen voor een "normale" uitvoering d.w.z. een klein kastje met een 9 volt batterij, en 2 setjes voor in de helm met een kabeltje naar het kastje Dit kastje stopte je in je jas, sluit het aan op je helmen en rijden maar.. Maar...het geluid was niet sterk genoeg dus ben ik het gaan verbouwen. En ik wilde alles "vast" in de motor monteren ( geen losse kastjes en 9 volt batt. meer...) Ik he er ook een extra 5 watts eindversterker bij gebouwd, omdat je dan nog beter de sterkte van het geluid en de helderheid kan instellen. en een spannings stablisator die van 12 volt de 9 volt maakt ( b.v. de 7809 ) En dit alles in de topkoffer gemonteerd.

printje interkom.jpg (874371 bytes)

Van daaruit ook een kabel naar de kuip getrokken, zodat de aansluiting van mijn helm en de aan/uit knop in de kuip zitten. Onderin de topkoffer zit de 2e aansluiting voor de duo rijder en ook daar zit een knop voor aan uit. De schakelaars zijn aangesloten in een "hotel schakeling" zodat we de intercom alle bij aan of uit kunnen zetten.

interkom kuip.jpg (895083 bytes)

De aansluiting in de helmen en op de motor heb ik gemaakt van een 6,3 mm stereo plug en een 3 aderig afgeschermde soepele kabel. De pluggen in de helmen zijn haaks die in de motor recht. Gebruik ook voor de kabel door de motor van voor naar achteren goede afgeschermde kabel anders hoor je er van alles op storen...!!!

Helm intercom2.jpg (916008 bytes)

Omdat ik een "opklap helm" heb, is het makkelijk dat je je mic. op een buigbaar zwanenhalsje hebt zitten. Zo kan je ook met een open helm toch nog de intercom gebruiken. We hebben in de helm aan een kant de speaker zitten maar willen eens een test gaan maken met  L & R een speaker....

Ook zit de fader van de radio op de achterste aansluiting van de intercom zodat de duo rijder ook muziek kan horen.Als de intercom dan aangezet wordt, gaat de muziek uit. Als rijder hoor je de muziek genoeg door de speakers in de kuip....

Voor extra text en uitleg mag je me altijd

E-Mailen: 

Ronald.

 

goldwing_ride_small.gif (3002 bytes)