Terug naar hoofdmenu Electronica op en aan de Motor.....

Terug naar hoofdpagina

redline.gif (4465 bytes)

Inbouw CD-Wisselaar met RF modulator op Honda GoldWing GL1500 ( I ) Inbouw CD-Wisselaar met RF modulator op Honda GoldWing GL1500 ( II )
De Radio werkt aardig op de GL 1500 Aspencade en de cassette speler ook wel, maar wie heeft er tegenwoordig nog bandjes met goede muziek liggen die ook nog goed afspeelbaar zijn...??? Daarom is een CD-Wisselaar op de GoldWing een uitkomst !! Gelukkig heeft meneer Sony een CD-Wisselaar met een 10 Voudig systeem, een RF modulator en een afstandsbediening unit......

Afstandsbediening op de Radio

Hier een verslag van de inbouw op de GL 1500. Om te beginnen moet je kijken waar je de afstandsbediening monteerd, ik heb gekozen om hem op de tank, tussen de knoppen van de radio te monteren. Je afsluitklepje past er dan nog altijd mooi overheen. De tank moet los gehaald worden. De radio schroef je aan de rechter kant los, waardoor je aan deze kant ruimte krijgt om de kabel daar tussendoor te voeren, van de bedienings unit (zie foto)

Monteren van de unit

Ik heb gekozen om de CD-speler in de Rechter zij koffer te monteren, dus de kabel van de bedienings unit met je door de thule waar je luchtslang in je zij-koffer uitkomt... (let op, er moet nog meer door)

Antenne kabel met plug

De RF modulator moet TUSSEN je antenne kabel van je radio gemonteerd worden. Deze aansluiting zit onder je buddy midden acher op je spatbord. De stekkers trek je los en monteer op deze plaats de RF modulater er tussen. Hij past goed op deze plaats onder de buddy...

RF Modulator gemonteerd

Let wel op.!! Tape de modulator wel even in i.v.m. vocht en water.....

De CD-Wisselaar heb ik in de zijkoffer gemonteerd omdat in mijn topkoffer de mobiele telefoon zit.. -ja ik weet het, hoe gek kun je gaan-. De speler heb ik met de bekabeling naar Rechts gemonteerd, ( zie foto ) omdat dan alle kabels ( voeding, modulator, afst. bed. ) dan door de thule passen van de luchtslang en je geen extra gat hoeft te boren.

CD-Wisselaar gemonteerd

De voeding van de CD-Speler moet op 2 punten aangesloten worden i.v.m. de memmory van de speler. De min op de min van de accu ( zwarte draad ) de plus van de speler op de plus van de accu ( gele draad !! ) Schakeldraad van de speler op de + van de accessoires zekering aan de andere kant van de GoldWing  ( rode draad !! )  -LET  OP- Draai de gele en de rode draad niet om anders ben je elke keer alle instellingen van de gekozen zender en de volgorde van de af te spelen CD's kwijt.... Veel succes met de inbouw en veel plezier van de speler op de motor..!!

CD-Wisselaar in zij-koffer

Wil je nog meer weten over de aanschaf of de inbouw van de speler ?? kijk dan snel op www.mototronix.nl  Wij verkopen de spelers.

Ronald.

 

Voor extra text en uitleg mag je me altijd

E-Mailen: Chrome-e-mail.gif (16500 bytes)